Journaal van de toekomst

Journaal van de toekomst

Creëer een betere toekomst met behulp van Opstellingen en Serious Video.

Dit is…
een doeltreffende, krachtige en creatieve methodiek om je toekomst naar je hand te zetten. Een dag vol inspiratie. Een teambuilding instrument die de organisatie schwung geeft. En een dag om op terug te kijken. Ben je changemaker, leider of procesbegeleider? Wil je je teams voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen die gaan komen? Wil je duidelijkheid creëren over de koers die je met je organisatie inzet? Ben je eraan toe je visie en strategie te vernieuwen?

Het Journaal van de Toekomst is een methodiek die je helpt om op een hele krachtige manier binnen een dag situaties duidelijk te maken, nieuwe inzichten aan te boren en in beeld vast te leggen. We gaan ervanuit dat alle informatie en kennis intrinsiek aanwezig is en dat deze met inzet van onze aanpak in één keer helder en visueel wordt, zodat je met vertrouwen, meer zekerheid en frisse ideëen de toekomst tegemoet kan treden.

Wat je gaat doen:

•  Het huidig krachtenveld in kaart brengen. Wat speelt er allemaal? Spanningen en kansen aan het licht brengen met systeemopstellingen.

• Brainstormen over een gedroomde toekomst: wie wat waar wanneer en hoe, met worldcafé, mindmapping en journalistiek bevragen.

• Een Journaal van de Toekomst maken. In de toekomst stappen. Datum bepalen en de wereld vanuit die toekomst beschouwen. Op die toekomstige datum maak je een Journaal-item.

Op camera vertellen en laten zien hoe dit geweldige resultaat eruit ziet, wat jullie hebben bereikt en hoe jullie dit hebben bereikt.

Wij begeleiden het proces, regisseren, filmen en monteren de film en komen graag terug om het resultaat te bekijken en vervolgstappen te inventariseren.

Strategische partner:

Roel Simons | Journaal-van-de-Toekomst

Plus diverse cameramensen en andere professionals.

Deel deze pagina: